Velkommen til Lions Tune

Moderklub: Lions Greve
Datterklub: Lions Ramsø

Venskabsklub Lions Perstorp, Sverige
e-mail. tune ved lions prik dk

Lidt om Tune

Tune ligger på grænsen mellem Greve, Roskilde og Høje Tåstrup kommuner, under Greve kommune men Roskilde Postdistrikt dog med eget postnummer alt sammen under Region Sjælland.

Tune har eksisteret langt tilbage i historien, så langt som til Harald Blåtand, og før den tid har der været bopladser tilbage til stenalderen. Tune var et bondesamfund, og jorden heromkring var nok noget af Danmarks fedeste agerjord, men under denne jord befandt sig enorme mængder grus, som var bragt hertil under den sidste istid, dette grus blev meget eftertragtet som et særdeles stabilt underlag for de mange vejbyggerier etc., derfor blev en meget stor del af denne landbrugsjord fjernet til fordel for gruset.

Denne intense grusgravning har nu resulteret i det store rekreative område "Hedeland", der byder på både Amfiteater, skibakke m/ lift, veteranbane, go-cart bane, FDM's køretekniske anlæg, dirt-track bane, ridestier, cyklestier og pavilloner med borde og bænke, hvor man kan nyde medbragt kaffe, frokost etc. Det er et fantastisk område at bevæge sig rundt i. Hedelands areal er faktisk større end Gribskov.